Skidåkning nära hemmet

 

Vill du ut och åka skidor men kan inte få tiden att räcka? Då har du tur att du bor i Sverige. Den bästa skidåkningen i mellan- och södra Sverige är bara ett par timmar från våra tre största städer. Här har vi listat några skidorter som passar utmärkt att sticka till över en dag eller två.

  1. ROMME

Romme är den populäraste skidanläggningen i Dalarna söder om Sälen. Det finns 30 nedfarter som följer bergens naturliga terräng. Det finns 12 effektiva liftar så köerna brukar sällan vara för långa. Det finns också en bra toppstuga med restaurang, veranda och bar.

  1. BRANÄS

Branäs kan mycket väl vara den populäraste anläggningen i Värmland. Med sina 28 nedfarter och 415m fallhöjd har anläggningen långa backar och även en gondollift. Den har också en bra park med rails, boxar, hopp och belysning som är öppen till 19. Det finns stugor och campingplatser nära liften och också stugor på berget.

  1. SUNNE

En något minder anläggning än de tidigare med nio nedfarter och sju liftar. Däremot lockas skidåkare hit från hela västkusten på grund av läget. Bara tre timmar från Göteborg. Det finns en kilometerlång backe, Ekebybacken, som är carvingvänlig och väldigt populär. Det är en perfekt anläggning för barnfamiljer då de flesta backar passar utmärkt för nybörjare. Det finns många spår för den som gillar längdskidor och hyfsat billiga hotell i närheten. Selma Spa är en personlig favorit.

  1. SÄFSEN

Säfsen har riktigt bra läge och passar perfekt till barnfamiljer med sina långa och lätta nedfarter. Det finns totalt 16 nedfarter och 6 litar placerade i Finnmarkens vackra skogar. Det finns många aktiviteter för barnen och till och med en barnpark för de lite mer våghalsiga. Det finns också flera trevliga restauranger och barer i området.

  1. KUNGSBERGET

Kungsberget lockar stora mängder skidåkare med billiga bussresor till platsen. Många åker hit över helgen och i veckorna kommer många skolklasser på utflykt hit. Det finns 10 liftar och 18 nedfarter i olika svårigheter som passar hela familjen. De storsatsar för tillfället på sin Snowpark som på 60 000 kvadratmeter är proppad med hopp och rails. Det finns inga stugor här med campingplatser och närliggande hotell.