Närke under sommaren

Landskapet Närke är som ett litet miniatyrland. Det vi menar med det är att de finns skog i norr, slättlandskap i söder, vatten i öster och en bergskedja i väster. Det finns mycket kultur och historia här och du kan börja dagen med en tur i Örebros slott för att på eftermiddagen cykla mountainbike.

Örebros Slott är stadens stora attraktion. Det erbjuds guidade turer där du får mycket av den 700-åriga historian förklarad för dig. Det finns också teater och spökvandringar.

Att bara vandra runt i staden är härligt det med, köp en kanelbulle och slå dig ner i stadsparken och njut av blomsterträdgården. Parken har en gång i tiden faktiskt blivit utsedd till Sveriges vackraste.

Wadköping

Wadköping lockar många människor gamla som unga. Här finns det ett flertal evenemang, marknader och fik. Wadköping består av gamla trähus från 1500-talet som flyttats hit. Några av aktiviteterna som finns här är pyssel, dockteater, leklada och att äta glass.

Gustavsvik Äventyrscenter

För er som är ute efter lite mer action och adrenalinkickar så finns äventyrsbadet i staden också. Här kan du klättra, dyka, bada på upplevelsebadet, paddla, äta eller ta det lugnt på relaxen.

Vacker natur

Runt Örebro finns det många fina naturområden. Exempelvis Garphyttans Nationalpark och Karlslunds Herrgård. Herrgårdens trädgård är över 350-år och är garanterat något för dig som är trädgårdsintresserad. Det finns planteringar som är typiska för storhetstiden, köksträdgårdar, en engelsk park och en terassträdgård.

Om du åker mot Ånnaboda naturreservat som ligger drygt två mil nordväst om Örebro så finner du mycket att göra. Det finns två mountain-bike-banor, många vackra vandringsleder, bra fiskevatten och  även en restaurang med god mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *