Mobiloperatörer & abonnemang i Sverige

SKI, eller svenskt kvalitetsindex, brukar släppa sin undersökning om hur svenskarna upplever sina mobiloperatörer i oktober. Det är alltid kul att läsa vad SKI kommer fram till vare sig det är om telekom eller fastighetsmäklare, och i väntan på att 2017 års upplaga släpps gör  vi en återblick till 2016.

Som ni ser är kundernas betyg väldigt stabila och inga stora förändringar kan ses över hela branschen. Konsumenterna, och jag likaså, är relativt nöjda med mobiloperatörerna.

Mobiltäckning

En intressant punkt som SKI tar upp är frågan om täckningen runt om i Sverige. De skriver att kunderna över tid uppfattat att täckningen blivit bättre och bättre, och mer jämnt fördelad över mobiloperatörerna. År 2016 var det bara en operatör som inte fick godkänt vad gäller täckningen, nämligen 3. Det innefattar alltså också Hallon, som är 3s dotterbolag. Förr har alltid några få operatörer fått riktigt bra betyg, medan andra fått uruselt på täckningen. Det tas aldrig upp vilka operatörer som har bäst täckning, men en gissning är att det är Telia som är i topp. På Mermobil kan du se vilka nät alla mobiloperatörer använder sig av och jämföra mobilabonnemang.

Vinnande mobiloperatörerna: Halebop och Telia

Halebop tog hem förstaplats i kundnöjdhet hos privatpersoner medan Telia vann företagens hjärtan. Telia fick faktiskt ett så pass bra betyg för deras företagstjänster med företagsabonnemang, bredband och andra IT-lösning att de drog upp snittet rejält för branschen. De verkar vara relativt ohotade när det kommer till företag.

Halebop, som faktiskt är Telias dotterbolag, har en annan målgrupp än moderbolaget och verkar ha gjort ett bra jobb. De erbjuder mobilabonnemang som har bra täckning i hela Sverige, så vare sig du är uppe i Höga kusten på bussresa eller i Kiviks trädgårdar får du bra signal. SKI uppmärksammar också att Halebop marknadsför sig som en schysst mobiloperatör som tar samhällsansvar. Det är något som tilltalar konsumenter och det är också en av anledningarna till att Halebop blev utsedd till mest populära operatör.

Vill du läsa mer om telekom och mobilabonnemang så rekommenderas artikeln om mobilabonnemang på semestern. Om inte annat får vi hoppas SKI släpper 2017 års rapport snart, så lovar jag att återkomma!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *