Husbilslivet

Det är många människor som känner sig instängda i den stressiga värld vi lever i. Det är jobb halva dygnet följt av ett proppfullt schema med aktiviteter i samband med hög press om träning och kost. När man inte kan slappna av i vardagen är det klart att campinglivet med närheten till naturen lockar starkt.

Res med hemmet.husbil

På senare år har det blivit oerhört populärt att ge sig ut på Sveriges vägar i en husbil. Även om det känns klassiskt så är det ett relativt nytt sätt att resa runt på. Husbilen kom inte till Sverige fören någon gång under 80-talet men har sedan dess ökat lavinartat i popularitet. Som vi nämnde på camping-sidan så var det över en miljon husbilsnätter under 2016. En anledning till detta är den bekvämlighet som följer en husbilssemester. Du har i princip ditt hem med dig var du än är, oavsett om du åker skidor eller badar vid kusten.

Ibland jämförs husbilen med att vara på båtsemester fast på land. Allt man kan tänka behövas har man med sig och därmed har man friheten att ta sig dit man vill och stanna där så länge man vill. Många väljer husbilen framför husvagnen, tält och stuga då just på grund av den friheten och smidigheten. Vill du ha en dags shoppande på semestern är det inga problem att slå läger i utkanten av en stad över dagen. Inte heller är det någon svårighet att spendera natten bredvid en sjö och spendera dagarna med ett fiskespö i ena handen och en öl i den andra.

Är du intresserad av att ha en husbil men inte är säker på om det är värt investeringen så finn det metoder att testa. Har du en vän som äger en kanske du kan låna den några dagar för att känna på. Det finns också organisationer som hyr ut begagnade husbilar. Sök runt lite på nätet så ska du nog hitta något fint. Om du ska ge dig ut på en längre resa ed husbilen kan det vara bra att ha en testövernattning nära hemmet först. Då märker du om det är något mer du behöver ha med dig innan du ger dig av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *